Alles dubbel.

thema:      

de nieuwjaarsbrief

auteur:      

Renate Kerkhofs

uitgeverij: 

Brave New Books

jaar:           

2017

doelgroep: 

nieuwjaarsbrieven-fans

uitgave:  

55pagina's  

paperback, geïllustreerd

ISBN:

9789082244182      

Uit drie stappen bestaat het nieuwjaarsbrieven-concept: schrijven, voorlezen en ontvangen.
En geen kind dat daar aan ontkomt. Tenminste, toch niet in Vlaanderen. Want wist je dat dit een typisch Vlaamse traditie is, enig in de wereld? En dat al een paar honderd jaar?

 

Na het lezen van ‘Innovatief met de nieuwjaarsbrief’ is de geschiedenis van dit unicum voor  jou zo klaar als een klontje, strooi je met weetjes over nieuwjaar in het rond, kan je nieuwjaarsbrieven uit de oude doos declareren en tover je de meest originele teksten uit je mouw. En alsof dat nog niet genoeg is, weet je ook nog eens vriend en vijand te verbazen met jouw nieuwjaarswens die het eeuwenoude papieren model naar een geheel andere dimensie verheft.

De nieuwjaarsbrief: van informatief via inventief over creatief tot productief.

Kortom: de nieuwjaarsbrief innovatief.

Een inspiratiebron voor onderwijzers, onderwijzeressen en nieuwjaarsbrievenfans.

Met 27 gloednieuwe, eigentijdse nieuwjaarsbrieven en 10 verrassende muzische verwerkingen.

 

 

Nu verkrijgbaar bij online en offline boekhandels.

De levenslustige Boran is een city-girl in hart en nieren. Ze geniet van het leven in de drukke hoofdstad Phnom Penh, werkt hard voor school en weet zich gekoesterd door haar familieleden.  Chan heeft minder geluk. Hij kan niet meer naar school omdat hij zijn ouders moet helpen. Het frustreert hem enorm dat het verloop van zijn leven al volledig lijkt vast te liggen. Maar dan verschijnt San Kae in het dorp, een vroegere vriend van zijn vader, en die biedt hem een uitweg uit zijn eentonige bestaan. Chan sluit zich aan bij de Rode Khmer, met aan het hoofd een man van wie niemand weet wie hij is of hoe hij eruit ziet.
Als de paden van Boran en Chan elkaar kruisen, leidt dat tot een dramatische ontknoping.

 

inspiratiebronnen:

Een reis naar het fantastische Cambodja wekte mijn interesse op voor de turbulente geschiedenis van het land. Ik bezocht herdenkingsplaatsen, praatte met getuigen en verslond een stapel ter plaatse aangeschafte boeken. Nog tijdens de reis begon ik te schrijven aan 'De rijstvelden kleurden rood'.Noch Boran, noch Chan hebben echt bestaan, maar hun persoonlijkheid en ervaringen zijn opgebouwd uit de talrijke getuigenissen van mannen, vrouwen, jongens en meisjes die de gruwelen die tussen 1975 en 1979 plaatsvonden in Cambodja meemaakten en erover getuigden.
Een beklijvend verhaal gebaseerd op waar gebeurde feiten.
Voor lezers vanaf 12 jaar.

 

 

thema:      

Cambodja

auteur:      

Renate Kerkhofs

uitgeverij: 

De Klimmende Ster

jaar:           

2016

doelgroep: 

jeugd, +12 jaar

uitgave:  

94 pagina's  

softcover, geïllustreerd

ISBN:

9789082244182   

thema:      

echtscheiding

auteur:      

Renate Kerkhofs

uitgeverij: 

Free Musketeers

jaar:           

2014

doelgroep: 

jeugd, +10 jaar

uitgave:    

94 pagina's, softcover

ISBN:       

9789048432578

 

Mila heeft al een tijdje een gevoel van naderend onheil, maar ze heeft geen idee van wat haar boven het hoofd zou kunnen hangen. Haar ouders zijn schatten, ze heeft vrienden bij de vleet, haar schoolresultaten zijn prima en ze is tot over haar oren verliefd. Tot ze op een dag thuiskomt en haar moeder in tranen aantreft. ‘Papa is weg’, is alles wat mama kan uitbrengen.
Die woorden hebben een ongelofelijke impact op het leven van Mila. Want vanaf dat moment is ze kind van gescheiden ouders. En dat brengt een hele hoop twijfels en onzekerheden met zich mee.

 

 

 

 

inspiratiebronnen:

Kinderen die een echtscheiding meemaken zijn allang geen alleenstaande gevallen meer. Hoe hoger de groep, hoe meer kinderen met gescheiden ouders erin zitten. Maar ook al geloven de ouders zelf vaak dat hun kind er prima mee omgaat, als onderwijzeres ondervind ik vaak het tegendeel. Dat blijkt uit de inhoud van hun schrijfwerkjes, antwoorden op toetsen, klas- en individuele gesprekken, …  Ze worstelen met de nieuwe situatie die hun in de maag gesplitst wordt en met hun gevoelens daaromtrent, maar spreken dit niet altijd uit. Kinderen die hun ouders uit elkaar zien gaan, weten niet altijd bij wie ze terecht kunnen met hun angsten en onzekerheden. 
En daar wil dit boek op inspelen. Het toont aan de kinderen dat het volkomen normaal is dat ze lijden onder een scheiding. En ook dat niet elke scheiding op dezelfde manier verloopt. Bovendien leert het hen dat hun ouders ook maar mensen zijn met af en toe hun kleine kantjes.

thema:       

reizen, ontspanning

auteur:       

Renate Kerkhofs
uitgeverij:   

Free Musketeers
jaar:           

2013

doelgroep:   volwassenen
uitgave:      

94 pagina's, softcover
ISBN:          9048428963

Mona is een gedreven, jonge vrouw die werkzaam is in een exclusieve hotelketen. Voor mannen heeft ze, na het stuklopen van haar relatie, geen tijd. Tot ze oog in oog komt te staan met een Griekse man die haar de adem beneemt. Wat lijkt op een eenmalige ontmoeting wordt een onweerstaanbaar avontuur dat haar tot in Kreta brengt. Mona wordt tot over haar oren verliefd. En niet alleen op het zonovergoten eiland dat ze in al zijn aspecten leert kennen en appreciëren.
Wat deze roman uniek maakt, is dat tussen de regels door allerlei wetenswaardigheden over het prachtige Kreta worden meegegeven.

 

inspiratiebronnen:

Een hardnekkige reismicrobe dreef me naar landen over de hele wereld. Op Kreta woonde en werkte ik een half jaar en werd, net als het hoofdpersonage uit ‘In Griekse handen’, verliefd op het eiland. Uit deze ervaring kon ik putten bij het schrijven van deze roman.

Let wel, slechts de beschrijvingen van het eiland en een paar kleine anecdotes zijn autobiografisch. :-)

In Griekse handen.
De rijstvelden kleurden rood.

nieuw