wie?

Uitgeverij De klimmende ster organiseerde een verhalen- en gedichtenwedstrijd met pestgedrag als thema. Het resultaat is 'Antipesto' een verzorgde 226 pagina's tellende bundel.
'Onder de eikenboom', een verhaaltje over een mooie trol en een ongemanierde prinses werd daarin opgenomen.
Het boek heeft als doel te laten zien aan jongeren vanaf 11 jaar dat pesten niet altijd een negatief staartje hoeft te hebben. Er zijn oplossingen mogelijk. 

'De trol en het geitje' is zowel te lezen op de app 'Storytime kinderverhalen' als in de bundel 'Fantasie is echt fantastisch'.

BINNENKORT MEER

Uitgeverij De klimmende ster organiseerde een verhalen- en gedichtenwedstrijd rond het thema echtscheiding. Het resultaat is een verzorgde bundel.
'Buitenbeentje', een verhaaltje over een meisje wiens ouders niet zijn gescheicen maar dat verhuist naar een dorp waar dat als een heel eigenaardige situatie wordt beschouwd werd daarin opgenomen.
Het boek heeft als doel te laten zien dat een echtscheiding niet altijd negatief hoeft te zijn. Alles hangt af van hoe ermee wordt omgegaan door alle betrokkenen. BINNENKORT MEER

Prinsesje Blablibla

De opdracht die Jaylen Books opgaf was een verhaal schrijven over vakantie. Van een dagje strand tot een barbecue, een vakantieliefde of gewoon iets enorm grappigs. Een vakantie die

de schrijver beleefde of zou willen beleven. De inzendingen mochten maximaal 1500 woorden tellen.  243 schrijvers dongen mee naar de prijs voor beste verhaal.
'Op reis met Ivan' werd uitgekozen als winnaar.

Dat betekende naast een prijs ook opname in de verhalenbundel 'Zomertijd 6'.

Er was eens een prinsesje. Een mooi prinsesje, een prachtig prinsesje, een wonderlijk prinsesje. Maar helaas stond haar karakter in schril contrast met haar uiterlijk....
En dan was er ook nog een prins die zich vast had voorgenomen om van alle prinsesjes in de wereld juist met dit prinsesje te trouwen.
Het sprookje 'Prinsesje Blablibla' is terug te vinden in de Gentasia-bundel van uitgeverij Annibo.

De jaarlijkse George van Raemdonck-kartoenale werd voor de eerste keer uitgebreid met een cursiefjeswedstrijd. Het thema van editie 2014 was ARTificieel. De bijdrage 'Kunstzinnig blauw' behoorde bij de vijf winnaars en werd opgenomen in de catalogus.

Lees 'Kunstzinnig blauw' onder de knop 'lezen'.

Kunstzinnig blauw
Op reis met Ivan
Onder de eikenboom

Korte verhalen in bundels.

De trol en het geitje
Buitenbeentje