fictie

Avonturen in het buitenland, die ik even kwijt wilde.

spinsels

Avonturen in binnenland (België

en Nederland) in blogvorm.

reisflarden

Bekroond met de 2de prijs flitsverhaal door WEL Universitaire werkgroep literatuur en media, 2017
Inspirerend groen.

‘Helga, godverdomme, ben je nou helemaal besodemieterd!’ Met een verbeten trek om zijn mond blikte Gertjan Olyslagers naar het reusachtige canvas voor hem. Even daarvoor nog van een verblindend uni geel, nu ontsierd met een gespetterde klad grasgroen die, aan de zwaartekracht onderhevig, accumuleerde in een tergend langzaam neerwaarts sijpelend tranenspoor.
Gertjans rechterhand wreef over zijn hartstreek. Wat zijn vrouw nu had uitgevreten was van een onvergeeflijke ongehoordheid.

Bekroond met de 2de prijs cursief door 13de George Van Raemdonck Kartoenale

Kunstzinnig blauw

 

De vernissage van de tien één vierkante meter grote werken was een succes. Dat was overigens ook meteen de titel van de expositie: ‘tien vierkante meter’. En die titel had niet alleen de belangstelling gewekt van de genodigden maar ook van de regionale en de landelijke pers. Dat ook de vakpers niet ontbrak was een evidentie. Gertjan Olyslagers was dan ook een gevestigde waarde die in kunstkringen alom gerespecteerd werd. Zijn minimalistische schilderijen werden wereldwijd geroemd. Kunst van zijn hand was te vinden van Parijs tot New York.

Bekroond met de 1ste prijs fragment nav 'Succes met je boek' door schrijvenonline.org

Tussen boek en espresso

‘Succes met je boek’. Mieke schrok op. Ze had Peter niet achter zich horen aankomen. Ze vloekte binnensmonds. ‘Nou, dank je wel,’ mompelde ze ten antwoord, ‘maar het is nog niet helemaal af’.
Waarom had ze zo nodig moeten rondbazuinen dat ze überhaupt een boek aan het schrijven was? Om de haverklap werd er geïnformeerd naar de vorderingen en dat kwam haar inspiratie niet ten goede. Nog even en ze had writer’s block nog voor ze writer was. ‘Dat bedoel ik ook niet,’ pikte hij in op haar reactie, ‘ik bedoel “succes met je boek” is dat niet wat jij nodig hebt?’

Lol met Vik en Sil.

 

Dit boekje brengt 11 vrolijke avonturen van de tweeling Vik en Sil.
Voor beginnende lezers.